Објављене номинације зе Златни глобус, фаворит „Звезда је рођена“

Номинације за награду Златни глобус обично су тачан наговештај какав расплет треба очекивати на додели Оскара. Сва је прилика да су Бредли Купер и филм „Звезда је рођена" међу фаворитима за тријумф на обе церемоније.

Номиноване у чак 25 категорија прочитали су глумци Тери Крувс, Данај Гурира, Лесли Ман и Кристијан Слејтер.

У категорији најбоља драма за награду конкуришу остварења Црни пантер, Црни кјуклуксклановац (BlacKkKlansman), Боемска рапсодија (Bohemian Rhapsody), Кад би Улица Бил могла да говори (If Beale Street Could Talk) и редитељски првенац Бредли Купера Звезда је рођена (A Star Is Born).

За Златни глобус у конкуренцији мјузикл и комедија такмичиће се Луди богати Aзијати (Crazy Rich Asians), Фаворит (The Favourite), Зелена књига (Green Book), Мери Попинс се враћа (Mary Poppins Returns), Порок (Vice).

Међу номинованима за најбољег глумца у категорији драма нашли су се Бредли Купер, Вилијам Дефо, Џон Дејвид Вашингтон, Рами Малек и Лукас Хеџис, док су у истој категорији међу номинованим глумицама Глен Клоуз, Никол Кидман, Лејди Гага, Мелиша Мекартни и Росамунд Пајк.

Награди Златни глобус за најбољег редитеља надају се Бредли Купер, Алфонсо Куарон, Питер Фарели, Спајк Ли и Адам Мекки.

Награду за најбољи сценарио очекују Алфонсо Куарон, Дебора Дејвис и Тони Мекнамара, Бери Џенкинс, Адам Мекки и Брајан Kјури, Питер Фарел и Ник Велонга...

За најбољи страни филм номиновани су Капрнаум (Cupernum), Девојка (Girl), Никад не скрећи поглед (Never Look Away), Рим (Roma) и Ситни пљачкаши "Shoplifters", док су су категорији телевизијске драмске серије у конкуренцији Американци The Americans, Телохранитељ (Bodyguard), Хоумкаминг (Homecoming), Убијајући Еву (Killing Eve) и Поза (Pose). 

Међу номиновани за телевизијску серију у категорији мјузикла или комедије нашли су се Бери (Barry), Добро место (The Good Place), Шалити се (Kidding), Камински метод (The Kominsky Method) и Величанствена госпођа Мејзел (The Marvelous Mrs. Maisel).

Пренос 76. Златног глобуса ће радити Ен-Би-Си, а моћи ће да се гледа у чак 210 држава света. 

број коментара 0 пошаљи коментар