Завршено снимање филма „Хероји“

Пала је последња клапа филма „Хероји“ редитеља и сценаристе Горана Николића са Младеном Совиљом и Тодором Јовановићем у главним улогама. Филм креће у монтажу ових дана и премијера се очекује почетком лета следеће године.

Мастер пројекат младог редитеља Горана Николића на Факултету драмских уметности је снимљен у копродукцији Факултета драмских уметности и „Фаме солушнс“, уз подршку Филмског центра Србије.

Филм прати ратника који се након Косовког боја враћа кући. Овај ратник представља све „мале хероје“, неопеване у песмама.

Успут среће безмало дивљег дечака, самог у суровом свету.

Ипак, ова два потпуно различита људска бића успостављају одређен однос на свом путовању поробљеном земљом.

Филм је сниман у Параћину, на Златибору, у Делиблатској пешчари и у Липовачкој шуми.

Горан Николић је припремао овај филм четири године, укључујући и писање сценарија: „Почетком 2016. године, добили смо средства од ФЦС-а за мастер филм, али та средства су била недовољна за овакву врсту филма. Ја сам, ипак, њима веома захвалан на подршци, јер без тог почетног капитала, овај филм би остао на папиру“.

Према редитељевим речима, током последње три године, покушавао је да нађе додатна средства за филм и више пута је изнова оформљавао екипу.

„Док коначно није наишла студенткиња продукције Милена Шмигић, чија су методичност и амбиција поставили овај филм на ноге. Двоје главних глумаца, Младен Совиљ и Тодор Јовановић, најбољи су избор на који сам могао да налетим и они су креативно надоградили цео филм, као и остали чланови екипе – од директора фотографије до сценографкиње Нађе“, објаснио је Николић.

Младог глумца Тодора Јовановића, који игра дечака у овом филму, публика ће моћи да види већ у јануару са Андријом Милошевићем у филму Такси блуз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво