Почело снимање филма „Полусестра“ Дамјана Козолеа

Словеначки редитељ Дамјан Козоле почео је у Љубљани снимање дугометражног играног филма „Полусестра“, у копродукцији Словеније, Македоније, Србије и Хрватске.

Прича прати однос две отуђене сестре које су принуђене да деле живот под истим кровом у малом поморском месту. Редитељ Дамјан Козоле каже да је реч о причи о људима који не умеју да комуницирају.

Козоле је аутор запажених филмова Ремингтон, Порно филм, Резервни делови, Словенка, Ноћни живот, а заједно са Уршом Менарт и Огњеном Свиличићем, са којим је сарађивао и на филму Ноћни живот, потписује сценарио за оставрење Полусестра.

Главне улоге тумаче Урша Менарт и Лиза Марија Грашић, а ту су и Петар Мусевски, Јуриј Древеншек, Дамјана Черне, Ања Новак и Лабина Митевска.

Директор фотографије је Миладин Чолаковић, филм ће монтирати Јуриј Мошкон, костимографкиња је Катја Хробат, а сценографкиња Нежа Зинајић.

За шминку је задужена Мојца Горогранц Петрушевска.

Полусестра је копродукција словеначке куће „Вертиго“, РТВ Словенија, „Виба филм студија“, македонске куће „Систерс анд брадер Митевски“, српског „Баш Челика“ и хрватског „Пропелер филма“.

Филм је суфинансиран средствима Словеначког филмског центра, Филмског центра Србије и Македонске филмске агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи