Брус Вилис у ратном акционом филму „Ваздушни удар“

До сада на филму неиспричана битка Другог светског рата у фокусу је кинеске акционе ратне драме у којој главне улоге тумаче Брус Вилис, Је Лиу, Сеунг-хеон Сонг и Ејдријен Броди. Филм „Ваздушни удар“ почеће да се приказује 15. новембра у биоскопима широм Србије.

Познат на кинеском тржишту као Несаломиви дух, овај филм приказује трагичну историју кинеског града Чончинга, који је након јапанске окупације Пекинга постао ратна престоница.

Током Другог светког рата, Кина је била бомбардована шест година и 10 месеци, док је град Чончинг претрпео ваздушне ударе чак 268 пута од стране јапанске авијације између 1938. и 1943. године.

Са уложених 65 милиона долара, Ваздушни удар је други кинески филм по висини буџета у последњих 10 година.

Ова ратна драма открива широј јавности причу о десетинама хиљада погинулих цивила града Чончинга и храброј борби кинеских пилота против јапанских ратних окупатора. Упркос катастрофи која је задесила овај град, његов народ наставља да се бори против фашизма са неочекиваним оптимизмом.

Брус Вилис тумачи улогу Џека Џонсона, америчког пуковника који је добио задатак да обучи кинеске пилоте за ратиште.

Чланови глумачке екипе филма долазе из различитих држава и делова света. Поред америчких глумаца Бруса Вилиса и Ејдријена Бродија, ту су многи глумци кинеског, јапанског, јужнокорејског порекла.

Креативни продуцент је Мел Гибсон, сценарио је писан четири године, а снимање је почело 2015. године. После укупно осам година продукције и постпродукције, Ваздушни удар напокон долази и у наше биоскопе 15. новембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво