„Јужни ветар“ руши рекорде и ван граница Србије

Ново остварење српске кинематографије „Јужни ветар“ не руши само рекорде у Србији, већ и у Бечу, где је синоћ премијерно приказан.

За премијерно приказивање Јужног ветра у Бечу владало је огромно интересовање, које је надмашило занимање за раније премијере српских филмова, а ни у чему није мања од интересовања које влада за многе велике америчке филмове.

Компанија „Адриа филм“, која је гледање Јужног ветра омогућила у Бечу и другим градовима Аустрије, али и западне Европе, имала је одличну интуицију да изабере филмско остварање које интересује грађане Србије у дијаспори.

Како би се изашло у сусрет њиховом интересовању, одлучено је да се пројекција организује у више сала.

Биоскоп „УЦИ Миленијумсити“ ставио је на располагање за премијеру Јужног ветра чак девет сала.

Тако је премијерно приказивање, уз присуство протагониста филма, могло да погледа рекордних 2.400 посетилаца.

Ово је рекордан број када се има у виду било која досадашња премијера српских филмова у Аустрији, а како истичу у „УЦИ Миленијумсити", већи број гледалаца за један филм забележен је само на премијери Господара прстенова, што довољно говори о новом делу српске кинематографије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи