Српски филмови на фестивалу у Котбусу

Филмски фестивал у немачком граду Котбусу, усредсређен на источноевропске кинематографије, који се одржава од 6. до 11. новембра, обиловаће српским филмовима и српским мањинским копродукцијама, најавио је Филмски центар Србије.

У главном програму биће приказан Терет редитеља Огњена Главонића, већ награђиван на фестивалима у Русији, Кини, Пољској, Босни и Херцезовини.

Остварење Злогоње Рашка Миљковића биће део понуде фестивалског одељка са филмовима намењеним најпре деци и младима.

У такмичарску програмску целину Спектрум 28. издања фестивала у Котбусу уврштени су српски дугометражни филмови Бандити у потрази за мамом Косте Ристића, Едерлези рајзинг Лазара Бодроже, Хоризонти Светислава Драгомировића, као и црногорско-босанско-херцеговачко-српско остварење Границе кише редитељског двојца Николе Мијовића и Властимира Судара.

У програму Спектрум филмофили биће приказан дугометражни филм Бледи људи редитеља Владимира Тодоровића.

Светислав Драгомировић, сценариста и редитељ филма Хоризонти, наглашава да је Фестивал источноевропског филма у Котбусу једна од најзначајних филмских смотри у Европи уопште, чији је позив са нестрпљењем ишчекивао.

„Сврставање филма у такмичарски програм овог фестивала је само по себи успех, а и велико је признање што ће се наш филм наћи раме уз раме са најбољим филмовима из овог дела Европе. Секција Спектрум је, између осталог, окренута независним и артхаус филмовима, те представља право место за упознавање Хоризонта са немачком публиком, од које, као и увек, очекујем позитивне реакције“, рекао је Драгомировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара