Невероватан рекорд „Јужног ветра“ – 100.000 гледалаца за седам дана

Најгледанији филм у домаћим биоскопима „Јужни ветар“, редитеља Милоша Аврамовића, постигао је у првих седам дана приказивања рекордну гледаност, а синоћ је и наградио стохиљадитог гледаоца.

На пројекцији филма у биоскопу „Рода синеплекс“, у присуству глумачке и ауторске екипе филма, проглашен је јубиларни гледалац – Београђанка Сања Дујовић. У знак захвалности, глумци и аутори филма Сањи су приредили дружење и вечеру за памћење.

Проглашење јубиларног гледаоца није било једино изненађење за публику у сали, јер је за њих приређен мини-наступ Милија и Цобија, аутора хит саундтрека из филма.

Најуспешнији домаћи филм у последњих неколико година приказан је за седам дана на 77 платнâ и имао је најуспешнији први викенд приказивања у последњих 15 година.

Након свечане београдске премијере, глумачка и ауторска екипа филма поклонила се, уз овације, публици у Новом Саду, Краљеву, Крагујевцу, Пожаревцу, Лазаревцу, Обреновцу, Чачку и Младеновцу.

Дружење редитеља и глумаца са публиком наставиће се већ данас у Вишеграду, потом Бањалуци, Подгорици, Сарајеву и Скопљу, а паралелно са публиком у региону моћи ће да га виде и гледаоци у Европи, те ускоро Канади и САД.

Свечана премијера у Бечу, на којој ће бити присутна глумачка и ауторска екипа филма, одржаће се 9. новембра у 20 часова у биоскопу "Uci Kinowelt Millennium City". Два дана касније, 11. новембра, филм ће бити приказан у Грацу, Линцу, Инзбруку, Салцбургу и Вилаху.

Пре почетка приказивања у Аустрији, Јужни ветар моћи ће да види публика у још пет европских земаља – у Швајцарској, Белгији, Француској, Луксембургу и Шведској.

Филм ће током новембра почети са приказивањем преко океана у Канади, а до краја године очекује се и приказивање у САД.

Главне улоге у овом узбудљивом акционом трилеру тумаче: Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Срђан Жика Тодоровић, Драган Бјелогрлић, Небојша Глоговац, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Јасна Ђуричић, Нела Михајловић, као и Христо Шопов и Ивајло Захаријев.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво