Несвакидашња љубавна прича стиже у биоскопе

Да ли сте некада размишљали како би изгледао савршен партнер? Филм „Зои“ који 18. октобра стиже у биоскопе дубље анализира ову тему.

Ово је научнофантастична прича о љубави између људи и бића са вештачком интелигенцијом, која је у данашње време модерних технологија нешто што може бити реалност. Ова необична тема је идеја Дрејка Доремуса, који је одушевио свет својим филмом Like Crazy.

Зои је девојка која ради у истраживачком центру, заједно са колегом Колом, на пројекту компатибилности људи и андроида. Њихов пројекат има за циљ да створи андроида тј. синтетичко биће које би имало све особине човека, а посебан акценат је на његовим емоцијама.

Упркос инжењерском приступу и синтетички створеном андроиду, Зои и Кол се заљубљују једно у друго, и тиме доводе у питање значај целог пројекта.

Апсолутна преданост пројекту показује и чињеница да везе раскидају на основу компатибилности коју програм покаже. Тако се и њихова прича компликује. Да ли ће послушати програм или своја осећања?

Овај филм доноси питања попут оног да ли је могуће направити савршеног партнера и колико је технологија данас испречена у међуљудским односима и задовољавању истих.

Младу Зои глуми Лија Седу, док је улогу Кола добио феноменални Јуан Мегрегор.

Филм ће се наћи на репертоарима домаћих биоскопа од четвртка, 18. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво