Премијера „Боемске рапсодије“ 30. октобра у Београду

Филмска прича о члановима легендарне групе „Квин“, остварење „Боемска рапсодија“, пред српском публиком биће приказана премијерно 30. октобра у биоскопу „Синеплекс“ у тржном центру БИГ, у Београду.

Премијера „Боемске рапсодије“ 30. октобра у Београду Премијера „Боемске рапсодије“ 30. октобра у Београду

Прича прати чланове британске групе „Квин“, са посебним акцентом на њеног певача, јединственог Фредија Меркјурија. Како су настале неке од најбољих песама икада, шта је све било потребно жртвовати за бенд и турнеје биће приказано у овој биографској причи.

Од почетка у малим клубовима, до концерата на којима хиљаде људи пева њихове хитове. 

Гледаоци ће видети Фредијев живот, који се у једном тренутку отео контроли, због борбе са самим собом и истраживања своје сексуалности.

Поновно окупљање бенда, због концерта на „Лајв ејду“ 1985. године, који је у преносу уживо гледало 1,9 милијарди људи, све у циљу прикупљања новца за помоћ гладнима у Африци, је најтријумфалнији тренутак у њиховој музичкој каријери, а биће приказан у филму.

Гитариста групе Брајан Меј и бубњар Роџер Тејлор учествовали су у целом процесу стварање ове биографске приче.

„Филм ће причати стварне приче, које нико не зна боље од њих двојице. Можеш прочитати брдо књига и одслушати исто толико интервјуа, али када седнеш са људима који те стварно проведу кроз историју, који ти испричају анегдоте о Фредију које никада пре ниси чуо, то је нешто непроцењиво“ рекао је један од продуцената остварења Грејам Кинг.

Рами Малек, добитник награде Еми за најбољу главну улогу, глуми Меркјурија. Поред њега, чланове бенда и њихове блиске сараднике тумаче Бен Харди, Гвилм Ли, Џозеф Мазело, Џим Бич, Луси Бојнтон и многи други.

Вече групе „Квин“, то јест премијерно приказивање Боемске рапсодије додатно ће улепшати хор „Вива вокс“, који ће наступити пре пројекције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара