Мала Пула 5. и 6. октобра у „Пароброду“

Филмски фестивал Мала Пула биће одржан 5. и 6. октобра у Установи културе „Пароброд“. На програму „Ничије дете“, „Поред мене“, „Добра жена“ и „Алекси“.

Гости, домаћини и посетиоци фестивала настојаће да, уз пројекције филмова рађених у копродукцији са Хрватском, те причу о филму, његовом ширем значају, изазовима, тешкоћама и даровима његовог настанка, дођу до одговора на неколицину питања иницираних утицајем Пулског филмског фестивала.

Биће приказана три фима, три примећене и у самој Пули награђиване српско-хрватске копродукције, остварења Поред мене Стевана Филиповића, Ничије дете Вука Ршумовића и Добра жена Мирјане Карановић, као и хрватско-српска копродукција Алекси Барбаре Векарић, који је и отворио овогодишњи Пулски филмски фестивал.

Најављене су две трибине, на којима ће се разматрати шта то мањинске копродукције представљају данас, шта доносе и да ли нешто и односе, како стоје ствари на том пољу на конкретним примерима и шта данас за овдашње и регионалне филмове и филмске ствараоце и посленике представља Пулски филмски фестивал.

На фестивалу Мала Пула учествоваће Неда Арнерић, Мира Карановић, Снежана ван Хоувелинген, Никица Гилић, Милутин Петровић, Гордан Кичић, Драган фон Петровић, Ђорђе Бајић, Зоран Јанковић, Иван Велисављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи