ФЦС: „Мезимица“ није забрањена

Управни одбор Филмског центра Србије није донео ниједну одлуку која се тиче филма „Мезимица“, нити је имао разлога да уопште расправља о том филму, јер је у међувремену споразумно раскинут уговор између продуцента и ФЦС, па „нити је филм забрањен, нити је било икаквих притисака на било ког аутора“.

Управни одбор ФЦС оштро демантује злонамерне и нетачне наводе да је донео одлуку да забрани снимање филма Мезимица, наводи се у реакцији поводом објава на друштвеним мрежама да је филм забрањен седам дана уочи почетка снимања.

„Србија је демократска земља у којој нема цензуре, а Управни одбор ФЦС поштује Устав и законе ове земље“, указује се у саопштењу.

„Једина истина која се у званичним документима може доказати, за разлику од мноштва измишљотина које су изречене је да Управни одбор ФЦС није донео ниједну одлуку која се тиче филма Мезимица“, наводи се у саопштењу.

„Управни одбор није имао разлога да уопште расправља о овом филму, јер је у међувремену споразумно раскинут уговор између продуцента и ФЦС, с обзиром да не постоје услови у којима је могуће наставити рад на овом пројекту, а имајући у виду неосноване информације у појединим медијима и хајку која се тим поводом повела“, додаје се у саопштењу.

„Сматрамо да неистине које се износе штете, пре свега, српском филму, који са средствима која је влада определила има могућност да се развија. Зато је недопустиво да се због личних интереса појединаца даље наноси штета овој институцији“, указује се у саопштењу.

Глумац Никола Којо и сценариста Димитрије Војнов написали су на Твитеру да је снимање филма Мезимица забрањено седам дана уочи почетка, а да су главни глумци у филму Никола Којо, Милош Биковић и Аглаја Тарасова.

Директор Филмског центра Србије Бобан Јевтић је 21. септембра саопштио да је уговор са продуцентом пројекта Мезимица споразумно раскинут, а да је „у једним дневним новинама“ покренута медијска хајка на тај Центар, са циљем да се представи као некакав бастион антисрпства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво