Премијера „Злогоња“ 22. септембра у Комбанк дворани

Дебитантски филм Рашка Миљковића „Злогоње“, заснован на мотивима књиге „О дугмету и срећи"“ писца за децу и младе Јасминке Петровић, београдску премијеру имаће 22. септембра у Комбанк дворани. Филм у производњи куће „Акција-продукција“ већ је освојио и више награда на престижним фестивалима како у земљи, тако и у свету.

То је прича о 10-годишњацима Јовану и Милици. Он је рођен са парцијалном церебралном парализом и да би се заштитио од емотивног повређивања измаштао је свет у којем је суперхерој, а његово тело без икаквих ограничења.

Милица, нова ученица у разреду успеће да му се приближи. Она га позива да јој помогне да победи жену-вештицу, јер мисли да је зачарала и отела њеног оца. Јован ће морати здушно да се баци у највећу авантуру – живот.

„Јовану је помогла да не треба увек да гледа себе него да и другима који на било који начин имају неки проблем да Јован и њима треба да помогне или било коме другом у животу“, каже Михајло Милавић који тумачи улогу Јована.

„Имам пуно сличности са Милицом, исто нисам толико ограђена према људима али исто тако не волим да се са свима дружим да сам са свима океј, ја волим да изаберем круг пријатеља с којим се стално дружим“, објашњава Силма Махмути.

Сценарио по књизи „О дугмету и срећи“, за забавну авантуру која сведочи о снази дечје воље и маштања, у решавању стварних проблема, написали су Марко Манојловић и Милош Кречковић.

„Проведеш пуно времена замишљајући како ће изгледати Милица, како ће изгледати Јован, како ће све то изгледати, како полако конструишеш причу, некако је имаш целу у глави и онда то почне да се стварно дешава и то је некаква огромна радост“, сматра Марко Манојловић, сценариста филма Злогоње.

Идеја је била да се кроз структуру дечјег филма отворе теме које ће подстаћи друштво, пре свега децу и родитеље, на разговор о тешким животним изазовима.

„Мислим да конкретно развод можда у последњих пар година постаје учесталија тема разговора што мислим да је јако важно, тема различитости чини ми се и даље није довољно присутна у неком свакодневном животу. Надам се да ће људи који погледају овај филм имати прилику да опет мало поразмисле поново о људима који су на овај или овај начин другачији“, каже редитељ Рашко Миљковић.

Осим Михајла Милавића и Силме Махмути у глумачкој екипи су и Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Милутин Милошевић, Дубравка Ковјанић и други.

Филм Злогоње у биоскопе стиже 27. септембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво