Дани израелског филма у Дворани КЦБ-а

Љубитељи филмске уметности имаће прилику да се од 20. до 23. септембра упознају са израелском кинематографијом у Дворани Културног центра Београда. На програму седам остварења. Улазнице коштају 300 динара.

У години када се обележава 70 година постојања државе Израел и кинематографије те земље, публику очекује седам награђиваних и жанровски различитих филмских остварења која јединственим стилом приказују мултикултуралност израелског друштва, истичу из КЦБ-а.

Фестивал 20. септембра отвара филм Израелска љубавна прича из 2017. године, историјска драма у чијем центру је љубавна прича која се дешава током бурног периода рађања државе Израел.

Аутор филма Дан Волман долази у Београд и он ће након пројекције, у разговору са Мирољубом Стојановићем, уредником издавачке делатности Филмског центра Србије, говорити о свом богатом стваралачком опусу, значају савремене израелске кинематографије и одговарати на питања публике.

Током фестивала, публика ће бити у прилици да упозна и осети Израел кроз психолошке и породичне драме, љубавне и приче о одрастању, кроз ликове који трагају за срећом и идентитетом у оквиру различитих животних, историјских и друштвених околности.

Тако филм Спасавајући Нету познатог редитеља Нира Бергмана говори о сусрету четири жене са мистериозним странцем по имену Нета који их наводи да преиспитају смисао свог животног пута. У породичној драми Личне ствари главни ликови решавају проблеме који их тиште у оквиру специфичног социо-политичког и културног контекста.

Недеља и један дан је трагикомедија у којој се родитељи суочавају са губитком сина, Посластичар је љубавна драма интересантног заплета, остварење Скеле је о одрастању и личним афинитетима наспрам родитељских очекивања, док Завештање за тему има холокауст и човека који је спреман да зарад истине жртвује све.

Улазница кошта 300 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво