Српски краткометражни филмови у фокусу фестивала у Грчкој

Остварења српских аутора биће у фокусу 41. Међународног фестивала краткометражног филма у Драми, у Грчкој. Селекцију је направио Драган Маринковић, део тима Југословенске кинотеке.

У конкуренцији за награде биће филм Лијана Ивана Ђуровића, док ће у оквиру програма Focus on Serbia бити приказано више краткометражних остварења у два блока од по 100 минута.

На програму ће бити кратки играни, документарни, анимирани и експериментални филмови снимљени у последњих десетак година, а пре сваког блока Маринковић ће представити филмове публици.

Пројекцији ће присуствовати и неки од аутора изабраних филмова, попут Невене Матовић и Игора Тохоља.

У блоку који је предвиђен за 17. септембар биће приказани филмови Ја, кад сам била клинац, била сам клинка Иване Тодоровић, Rabbitland Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег, Тамара Ивана Кнежевића, Трансфигурација Игора Тохоља, „ПРЦ“ Душана Шапоње и Душана Чавића, Пробни брак Зорице Петровић и Флафи/Fluffy Милице Лее Филиповски.

Два дана касније, 19. септембра, на програму је блок са следећим остварењима: Деца из лименог села Љиљане Првуловић, Карусел Невене Матовић, Додир Алека Цонића, Мислилац у супермаркету Игора Симића, Био двапут један краљ Војина Васовића, Човек који је отишао по цигарете Марка Сопића и Људи нису роде Јанка Баљка.

Фестивал у Драми одржава се од 16. до 22. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи