Премијера филма „Краљ Петар Први“ одложена за 5. децембар

Премијера филма „Краљ Петар Први“ редитеља Петра Ристовског, раније најављена за 11. новембар, померена је за 5. децембар, саопштили су продуценти.

Због обимности и великих захтева продукције током завршних сцена и целокупног постпродукционог процеса, померање премијере филма било је неизбежно.

Екипи филма преостало је неколико снимајућих дана на острву Крф, у Грчкој, али је захтевна подукција управо тих сцена успорила раније договорен ритам снимања.

„Сцене које би требало да снимимо на Крфу најзначајније су за наш филм и приказиваће поновно рађање државе Србије после огромних губитака. Оне су најважније, али су истовремено продукцијски најзахтевније и најскупље у филму и потребна су нам додатна средства“, каже Лазар Ристовски, главни продуцент и глумац у филму Краљ Петар Први.

Ристовски је нагласио да желе да направе филм у потпуности достојан велике трагедије српског народа у Првом светском рату.

„Имамо велику одговорност према филму који је један од највећих историјских спектакла сниман на нашим просторима, и не желимо да нешто недостаје“, додао је прослављени глумац.

Филм Краљ Петар Први по мотивима романа Милована Витезовића Чарапе краља Петра, дуго је припреман, с пажљиво одабраном младом глумачком екипом и сниман више од три месеца.

Главне улоге, поред Лазара Ристовског у улози краља Петра Првог Карађорђевића, тумаче Радован Вујовић, Милан Колак, Александар Вучковић, дечак Иван Вујић, Даница Ристовски и други.

Карте за премијеру могу се заменити или вратити на истом месту на коме су купљене.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара