„Едерлези рајзинг“ и „Границе кише“ на фестивалу у Лондону

Српски филм „Едерлези рајзинг“ Лазара Бодроже и српска мањинска копродукција „Границе кише“ Властимира Судара и Николе Мијовића биће приказани у програму "Narrative Discovery" фестивала независног филма "Raindance" у Лондону.

Едерлези рајзинг је домаћу премијеру имао у националном програму овогодишњег Феста и награђен као најбољи филм, Бодрожа је награђен за режију, Стоја и Себастијан Каваца за најбољи женску, односно, најбољу мушку улогу.

Лазар Бодрожа је добио и посебно признање жирија ФЕДЕОРА.

Остварење Границе кише је копродукција Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, Шведске и Велике Британије, а у средишту приче је млада девојка Јагода која лето проводи у селима Црне Горе и Републике Српске и упушта се у везу са граничаром Николом, хрватским војником.

У глумачкој екипи су Кристина Стевовић, Вахидин Прелић, Роберт Будак, Нено Миловић, Огњен Оги Вујовић, Нада Павићевић, Момо Пићурић, Марта Пићурић….

Настанак оба филма је помогао и подржао Филмски центар Србије.

Фестивал "Raindance" у Лондону, водећи фестивал фокусиран на независне филмове на тлу Велике Британије, биће одржан од 26. септембра до 8. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво