„Едерлези рајзинг“ и „Границе кише“ на фестивалу у Лондону

Српски филм „Едерлези рајзинг“ Лазара Бодроже и српска мањинска копродукција „Границе кише“ Властимира Судара и Николе Мијовића биће приказани у програму "Narrative Discovery" фестивала независног филма "Raindance" у Лондону.

Едерлези рајзинг је домаћу премијеру имао у националном програму овогодишњег Феста и награђен као најбољи филм, Бодрожа је награђен за режију, Стоја и Себастијан Каваца за најбољи женску, односно, најбољу мушку улогу.

Лазар Бодрожа је добио и посебно признање жирија ФЕДЕОРА.

Остварење Границе кише је копродукција Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, Шведске и Велике Британије, а у средишту приче је млада девојка Јагода која лето проводи у селима Црне Горе и Републике Српске и упушта се у везу са граничаром Николом, хрватским војником.

У глумачкој екипи су Кристина Стевовић, Вахидин Прелић, Роберт Будак, Нено Миловић, Огњен Оги Вујовић, Нада Павићевић, Момо Пићурић, Марта Пићурић….

Настанак оба филма је помогао и подржао Филмски центар Србије.

Фестивал "Raindance" у Лондону, водећи фестивал фокусиран на независне филмове на тлу Велике Британије, биће одржан од 26. септембра до 8. октобра.

број коментара 0 Пошаљи коментар