„Изузетно путовање једног факира“ од 13. септембра у биоскопима

Филм „Изузетно путовање једног факира“, редитеља Кена Скота, од 13. септембра биће на репертоару домаћих биоскопа, најавио је дистрибутер „Фејм солушонс“.

Живописна, авантуристичка прича о младом мађионичару из Мумбаија и његовој авантури по свету, представља публици на нов и специфичан начин различите културе, прелепе пределе, национално наслеђе различитих земаља и све то кроз причу о љубави, сновима, лепоти, забави...

„Пре свега желим да људи уживају у овом филму, јер то је првенствено забава. Био је то прави изазов радити са глумцима из различитих земаља, култура, али и права радост. Нарочито са Данушом, који је снимио толико филмова у Индији. На крају сваког снимајућег дана седели смо и причали о филму, његовој улози, али и о различитим приступима снимању филма генерално“, изјавио је редитељ.

Снимање је, додаје, било веома комплексно, али им је било јако важно да снимају у различитим земљама како би пренели аутентичну атмосферу.

„Често је било веома тешко уклопити све, али вредело је. Свака држава коју су на свом путовању протагонисти филма посетили, допринела је причи, целокупној авантури“, рекао је Скот.

Након смрти мајке, Аџа, мудри улични мађионичар из Мумбаија, креће на наобично путовање како би покушао да пронађе оца ког никад није упознао.

Проналази љубав у шведској продавници намештаја у Паризу, наилази на опасне ситуације са мигрантима у Енглеској, стиче славу у Риму, а проживљава и авантуру летећи балоном изнад Медитерана.

Филм је снимљен према бестселеру Изузетно путовање једног факира, француског писца Романа Пуертоласа, који је у Србији објавио „Вулкан“. Главне улоге тумаче Дануш, Беренис Бежо, Ерин Моријарти и други.

број коментара 0 пошаљи коментар