Велика пажња Кустуричином филму, и Мухика на пројекцији

Кустуричин документарац је изузетан портрет човека који скреће пажњу на витална питања опстанка хуманости, рекао је Танјугу Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке, након синоћне премијере документарног филма „Ел Пепе: један узвишени живот“ у оквиру програма Филмског фестивала у Венецији.

Пантелић напомиње да ново остварење Емира Кустурице изазива велику пажњу италијанских медија, критике и публике.

„Сала на Венецијанском филмском фестивалу била је испуњена до последњег места. Публика је одлично реаговала током пројекције и више пута у сали је одјекивао смех. Аплауз по завршетку пројекције је био громогласан и дуго је трајао. Најсиромашнији председник на свету, Хосе Мухика био је видно дирнут и потрешен емоцијама и реакцијом коју је добио од публике, а очи су му биле испуњене сузама“, преноси Пантелић своје утиске са пројекције Кустуричиног филма.

Директор Југословенске кинотеке је додао да Кустурица кроз инспиративни разговор са Пепепом нуди алтернативу односа према стварности чији смо савременици.

„Изузетан филм у којем је све потаман, евидентно због узајамног препознавања великог редитеља и председника које је био предуслов Пепеовог занемаривања присутности камере“, рекао је Пантелић за Танјуг.

Хосе Мухика, према писању италијанске штампе, није много марио за статус звезде Филмског фестивала у Венецији.

„Мој пријатељ Кустурица ми је рекао да ни он неће доћи на премијеру филма ако не будем у Венецији. Само због њега сам овде“, изјавио је Мухика италијанским новинарима.

Нови документарац Емира Кустурице представља интимни дијалог између најсиромашнијег председника на свету, кога народ једноставно зове Пепе и редитеља, а разговор је вођен пред сам крај мандата 2014. на његовој скромној фарми недалеко од Монтевидеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи