Фестивал српског филма на Куби у септембру

Од 26. до 30. септембра у Хавани биће одржан Фестивал српског филма, на иницијативу Амбасаде Републике Србије на Куби и уз посебан ангажман Јелене Живојиновић, другог секретара Амбасаде.

Програм, који је припремио Филмски центар Србије, почеће у биоскопу „Чарли Чаплин“ пројекцијом филма Кругови Срдана Голубовића.

На програму ће бити и Мамарош Момчила Мрдаковића, Устаничка улица Мирослава Терзића, Црни бомбардер и Балканска правила Дарка Бајића, а фествал затварају два филма Драгана Бјелогрлића – Монтевидео, Бог те видео и Монтевидео, видимо се.

Организатори Фестивала српског филма на Куби планирају да, осим премијера наведених филмова, на Куби буде поново приказан филм Миле Турајлић Синема комунисто, који је тамошња публика имала прилику својевремено да погледа на Међународном филмском фестивалу у Хавани.

Намера Амбасаде Србије и Филмског ценра Србије је да на Куби сваке године, почетком јесени, буде приказан репрезентативан програм српских филмова по избору филмског критичара Милана Шпичека.

Фестивал српског филма на Куби организује се уз подршку Министарства иностраних послова Србије, Министарства културе Кубе, Кубанског националног центра за кинематографију и Кубанске кинотеке.

Током октобра у граду Пинар Дел Рио биће репризиран програм филмова приказаних у Хавани, најавио је Филмски центар Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар