Рестаурирано „Варљиво лето ’68“ у Кинотеци

Након дигиталне рестаурације у оквиру пројекта „ВИП Кинотека“, филм „Варљиво лето ’68“ ће овог лета поново доживети премијеру на међународном филмском фестивалу „Дунав филм фест – Смедерево 2018“.

За београдску публику бесплатне пројекције ће бити организоване 29. августа у терминима од 18 и 20.30 часова, у Свечаној сали Југословенске кинотеке.

Сви заинтересовани за пројекције у Београду бесплатне карте ће моћи да подигну на благајни Кинотеке у Узун Мирковој 1 од понедељка, 27. августа.

Снимљен у режији Горана Паскаљевића, ово култно остварење познато је по феноменалној глумачкој постави и одличној глуми легендарног Данила Бате Стојковића, као и Мије Алексића, Славка Штимца, Мире Бањац, Неде Арнерић, Сање Вејновић, Иване Михић и других.

Остварење које на духовит начин приказује љубавне проблеме младог Петра и његов однос са оцем освојило је Гран-при жирија на Фестивалу медитеранског филма у Бастији, као и Гран-при и награду публике у Орлеану, а учествовало је на многим међународним фестивалима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи