Сомбор добија нови фестивал – „Породица народа“

Први филмски фестивал Дунавско-панонске регије „Породица народа“ биће одржан од 11. до 16. септембра у организацији Културног центра „Лаза Костић“ у Сомбору.

Фестивал ће обухватити четири различите селекције, као и богат пратећи програм.

Главна такмичарска селекција окупиће седам филмова одабраних од стране селектора Зорана Живковића, дугогодишњег директора Филмског фестивала „Херцег Нови“.

Филмови који ће бити приказани су вишеструко награђивани на значајним светским фестивалима.

Публика ће имати прилике да види Један дан који долази из Мађарске, домаће остварење Едерлези рајзинг, хрватски филм Комик санс.

Из Босне и Херцеговине долазе два филма Границе, кише и Жаба, док из Немачке стиже Безбожна омладина, а из Румуније Породица.

Селекција студентског филма окупиће неафирмисане младе ствараоце са уметничких академија из региона, по избору филмског критичара Горана Јовановића.

Селекцију „Кор дипломатикум“, у првом издању фестивала, саставиће амбасадорка Аустралије у Србији, госпођа Рут Стјуарт, а чиниће је три филма из поменуте земље.

У оквиру селекције „Кад би Сомбор био Холивуд“, биће приказано неколико филмова који су идејно или тематски повезани са градом где се фестивал одржава.

Пратећи програм фестивала чиниће изложбе, концерти филмске музике, разговори са уметницима, као и промоција РТС-ове серије Корени.

Фестивал је основан на иницијативу градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић и холивудског глумца Џона Севиџа, који ће, уколико му обавезе дозволе, бити гост првог издања фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи