РТС-ова серија „Јутро ће променити све“ освојила публику у Сарајеву

Квалитетан играни серијски и филмски програм који производи Радио- телевизија Србије убира плодове на међународним фестивалима. „Јутро ће променити све“, серија која је још у фази снимања, са три прве епизоде освојила је публику на Филмском фестивалу у Сарајеву.

Трагајући за смислом и покушавајући да се дефинишу и формирају као људи Филип, Љуба, Анђела и Александра представљају савремено доба које живимо.

„Свакога дана се боримо да освојимо још један комад своје слободе, у односу са родитељима, у односу са пријатељима, у односу са очекивањима других. И то је оно са чиме се овај лик суочава и због чега је он јако карактеристичан, јесте та једна суптилна борба за слободу, свакодневна“, истиче глумац Никола Ракочевић.

У програму Претпремијере на Филмском фестивалу у Сарајеву представљене су прве три епизоде као целина у трајању од 95 минута. И изазвале одушевљење публике.

„Да буде што аутентичније и што искреније – то смо у свим фазама покушали да испратимо и док смо писали и сада кад снимамо и кад монтирамо, тако да то буде непретенциозно, али искрено. То је, ја мислим, највећи квалитет који су људи успели да узму са те пројекције“, оценио је редитељ Горан Станковић.

Филмски критичар Ђорђе Бајић каже да му се допало то што је реч о једној серији која је урбана, али урбана не на један пежоративан начин, него баш у позитивном смислу.

„Негде сам осетио како је тај Београд у коме живим, кога волим, како је забележен и како је некако тај дух Београда у тој серији присутан. Веома ми је драго што је РТС имао разумевање за ову врсту садржаја. Мислим да је серија попут ове веома потребна нашој телевизији и права је ствар што ће бити емитована управо на РТС-у“, истакао је Бајић.

Серија Јутро ће променити све, са 40 епизода на нашем програму од јесени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво