„Месо“ на Филмском фестивалу у Монтреалу

Филм „Месо“ продуцентске куће „Босонога“ из Бањалуке уврштен је у главну такмичарску селекцију "World Competition" овогодишњег Филмског фестивала у Монтреалу од 23. августа до 3. септембра.

Међународни филмски фестивал у Монтреалу одржава се већ 40 година, фестивалски програм обухвата разноврсне филмове са свих континената у пет такмичарских програма, а један од главних циљева фестивала је повезивање различитих култура кроз филмове.

За филм Месо сценарио је написао Никола Пејаковић Коља, режију потписује Саша Хајдуковић, а извршни продуцент је „Босонога продукција“.

„Ово је већ сада највећи успех једног локалног бањалучког пројекта и то је нешто на шта можемо бити поносни. Водимо се оном 'важно је учествовати', али смо свесни квалитета који носи Месо и безвременске поруке која је разумљива на свим језицим. За Месо ће ово бити и светска премијера“, рекла је Брана Јанковић, продуценткиња филма и истоимене серије.

Филм Месо је, како се наводи у саопштењу, сублимација девет епизода серије и „жестока је, савремена и храбра драмска прича, која без длаке на језику говори о транзиционом периоду у малој средини“.

ТВ серија Месо приказана је на РТС-у крајем 2017. године и привукла је велику пажњу гледалаца, па ће Јавни медијски сервис Србије бити копродуцент другог серијала под називом Кости (трећи серијал ће се звати Кожа). Уговор између РТС-а и продукције „Босонога“ биће потписан на фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, где ће и филм Месо бити приказан.  

У серији Месо запажене улоге тумачили су Игор Ђорђевић (Мирко) и Никола Пејаковић (Славко), а поред њих играју и Бранко Јанковић, Вук Костић, Марија Пикић, Факета Салихбеговић-Авдагић, Николина Јелисавац, Љубиша Савановић, Томислав Трифуновић, Стојан Матавуљ и други.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво