Публика из региона снимила први вертикални филм „Сви смо ми из истог филма“

Филмски фестивал у Сарајеву, по много чему први у овом делу Европе, и његов дугогодишњи спонзор „Атлантик група“, још једном су обрадовали љубитеље седме уметности и показали да нас уметност повезује и спаја.

Наиме, у недељу 12. августа на Филмском фестивалу у Сарајеву премијерно је приказан први аматерски вертикални филм Сви смо ми из истог филма у чијем је стварању учествовала публика из целог региона, саопштено је данас из „Атлантик групе“.

Овај кратки филм, који је засад јединствено остварење у свету кинематографије, настао је спајањем кадрова које су сопственим мобилним телефонима снимали сви који су пожелели да буду део ове посебне уметничке приче из Хрватске, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине.

Око стотину креативаца је у свега недељу дана кампање послало своје кратке видео-снимке са жељом да своје обичаје, културу, мале дневне ритуале и емоције споје у један филм јер – Сви смо ми из истог филма.

Остварења најкреативнијих нашла су се у филму који је приказан у потпуно другачијем, вертикалном формату.

Отвореност према другима и према новом, универзална је порука уметности, а отварање света филма према аматерском филму, који данас може настати једноставно захваљујући мобилној технологији, уз само мало маште и креативности, најбоље се може видети у кадровима и причама које су заживеле као јединствена целина и које одишу духом и емоцијама карактеристичним за цео регион.

Међу стотину пријављених, изабрани су кадрови 27 најкреативнијих из целог региона чије се име може пронаћи на одјавној шпици филма, а на овај начин су заувек записани у историју Филмског фестивала у Сарајеву.

Пројекат су подржали и познати глумци Енис Бешлагић, Бојана Грегорић, Катарина Час и Александар Радојичић, а након званичне премијере у Сарајеву, први вертикални аматерски филм може се погледати на страници svismomiizistogfilma.com, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво