Велика Златна арена за филм „Мали“ Антонија Нуића

Филм „Мали“ у режији Антонија Нуића награђен је Великом Златном Ареном, саопштено је на завршној конференцији за медије 65. Филмског фестивала у Пули. Међу награђенима и Невио Марасевић, Јанко Поповић Воларић, Дорис Шаљић Кукуљица, Наташа Јањић.

Остварење чија је тема повратак нарко-дилера из затвора у породицу и његов однос према будућности малелетног сина којег одгаја није био фаворит стручне јавности и публике у Пули.

Камерна, готово минималистичка прича о наличију криминалног миљеа у Хрватској била је у сенци филма Комик санс током целог фестивала.

Публика у Пулској Арени дала је највећу оцену том остварењу (4,92). Уместо главне награде, аутор Комик санса Невио Марасевић је добио Златну арену за режију, а Јанко Поповић Воларић престижно признање за главну мушку улогу.

Награђенима из филма Комик санс придружила се и Наташа Јањић којој је припала Златна арена за најбољу споредну женску улогу.

Признање за најбољу женску главну улогу однела је Дорис Шаљић Кукуљица за улогу треће глумице у изузетном остварењу Саре Хрибар Лада Каменски. Хрибарова је награђена за најбољи сценарио.

Филмски експеримент Лада Камински, у којем глумице преплићу интимне истине из приватног живота на аудицији за филм, иначе фаворит новинара који су пратили програм Филмског фестивала у Пули, наградила је Федерација филмских критичара Европе и Медитерана.

Хрватско друштво филмских критичара наградило је такође остварење Мали Антониа Нуића.

У категорији Мањинска хрватска копродукција награђен је филм Жаба Елмира Јукића.

Доделом награда вечерас се у Пулској арени завршава 65. Фимски фестивал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво