Први трејлер за филм „Пси умиру сами“

Управо завршени трејлер најављује дебитантско остварење редитеља и сценаристе Николе Петровића „Пси умиру сами“, чија је премијера планирана за јесен. Драма са елементима мистерије и трилерским заплетом доноси веома необичну причу за српску кинематографију, а жанровски представља отклон од уобичајене праксе у нашој кинематографији.

Петровићево остварење, у великој мери осим на локацијама у Београду, снимано је на Тари па је и у том смислу и визуелна посластица за филмофиле.

Ликови су засновани на аутору филма, али и на људима из његове околине.

„Сви ми делимо неку заједничку муку. Виктор је тајновити бунтовник. И ја као аутор, и као млад човек, гајим неку дозу бунта. Међутим, како сазревамо и растемо, тај бунт јењава. Научимо да прихватамо живот онаквим какав јесте, и ако не можемо да променимо како свет функционише и те како можемо да променимо сами себе, као и то што нас чини срећним. Ако би свако од нас урадио то за себе, можда бисмо онда и успели да променимо свет“, каже Петровић.

Никола Петровић, који је до сада радио само кратке игране филмове, упоран је био да реализује своју идеју за филм, упркос проблемима са недостатком новца и, након три године снимања, у томе и успео. „Филм је пре свега ту да би испричао интересантну причу, а не да би послао претензиозну социјално или политички ангажовану поруку. Апсолутно постоји дубља порука, али не желим да је потенцирам“, објаснио је Петровић.

Радња прати Виктора, некадашњег радника програмерске фирме, који напушта хеотични живот престонице и срећу тражи у малим стварима. Враћа се у породичну кућу на Тари. Друштво му прави његов најбољи пријатељ, пас Арес. Стицајем околности у кућу прима Милицу, која има задатак да истражује еколошке проблеме Таре. Милица је дистанцирана, тајновита.

Нешто пре њеног доласка, Виктор сазнаје да је шеф фирме за коју је годинама радио мртав – убијен. Инспектор Горан Мирковић решава последњи случај у својој каријери. Случај који од рутинског посла, постаје најтежи и највећи изазов у његовој каријери, и лични и пословни.

Улоге у филму тумаче Срђан Петровић, коме је ово и прва улога на филму, Драган Вујић Вујке, Драгиња Милеуснић, Милош Тимотијевић, Срђан Жика Тодоровић, Никола Шурбановић, Мина Обрадовић и Андреј Шепетковски.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво