Почео предфестивалски програм 25. ФЕФ-а

Фестивал европског филма Палић уочи свог јубиларног 25. издања традиционално организује предфестивалски програм, који је почео селекцијом „Најбоље од Европе“ у биоскопу „Јуросинема“, а наставиће се 7. јула „Палићким победницима на Тргу“ на суботичком Тргу слободе.

„Најбоље од Европе“ обухватиће филмове који су обележили претходну годину – Без љубави (Андреја Звјагинцева), Јупитеров месец (Корнела Мундруца), На телу и души (Илдико Ењеди), Убиство светог јелена (Јоргоса Лантимоса), Сквер (Рубена Естлунда), Берлински синдром (Кејт Шортланд) и Ева (Беное Жакоа).

Под ведрим небом на градском тргу, поводом јубилеја који фестивал прославља, публика ће имати прилику да се подсети филмова који су добили награду Златни торањ Палићког фестивала за најбољи филм претходних пет година.

Први на програму „Палићки победници на Тргу“, добитник Златног торња 2013. године, је холандски филм Боргман (Алекса ван Вармердама), а следе Левијатан (Андреја Звјагинцева), Овнови (Гримура Хаконарсона), Тони Ердман (Марен Аде), а програм ће затворити прошлогодишњи победник грчко-пољски филм Парк (Софије Егзарху).

Поред ове две селекције, у оквиру предфестивалског програма биће приказан од 8. јула и омаж програм овогодишњим добитницима награде „Александар Лифка“ – Радету Шербеџији и Брајану Коксу.

Фестивал европског филма Палић биће одржан од 14. до 20. јула на Палићу и у Суботици и приказаће стотинак наслова распоређених у 12 програмских целина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара