Ансамбл „Станислав Бинички“ и Игор Первић отварају „Софест“ 3. јула

Отварањем изложбе плаката „1968-2018, све наше варљиве године“ и концертом Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ под диригентском палицом Војкана Борисављевића уз солисту-глумца Игора Первића, 3. јула у Центру за културу у Сопоту започеће 47. Филмски фестивал „Софест“, најавили су данас организатори на конференцији за медије у Скупштини града Београда.

Александар Аврамовић, члан Одбора „Софеста“, напоменуо је да је на самом отварању фестивала биће приказан филм Нигде у режији Предрага Велиновића са Небојшом Миловановићем и Маријом Бергам у главним улогама.

„За пет фестивалских дана биће приказана 23 филма. У такмичарској конкуренцији је 15 остварења, а најмлађе очекују три наслова. Такође приказаћемо и три документарна филма, а на крају у част награђених по једно дугометражно и краткометражно оставарење“, рекао је Аврамовић.

Он је додао да у краткометражном филму под насловом Позив, редитеља Милоша Љубомировића, главну улогу, први пут игра Нада Савкић, легенда кафане „Код Наде и Томе“ у Тресијама.

„Нада је заслужила посебну захвалницу у име деценија доброте“, објанио је Аврамовић.

Према његовим речима жири ће бити састављен од прошлогодишњих лауреата. Председница Христина Поповић је тумачила главну улогу у победничком остварењу Јесен самураја, а чланови су и добитници награда за најбољу мушку улогу: Игор Ђорђевић и за режију Бојан Вулетић.

За њега нема дилеме да је главни искорак фестивала манифестација „Филмски маратон на поклон Београду“.

„Позивам Београђане да дођу у Дом омладине Београда 9. јула где ће их чекати добитници награда на нашем фестивалу“, истакао је Аврамовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи