ХБО блокиран у Кини због пародије о Си Ђинпингу

Због исмевања кинеског председника Си Ђинпинга и критика на рачун његовог кршења људских права у емисији "Last Week Tonight" комичара Џона Оливера, сви видови преноса сигнала телевизијске мреже ХБО блокирани су у Кини.

Сајту ХБО-а не може да се приступи из Кине након што су цензори на кинеској друштвеној мрежи Вејбо (Weibo) забранили помињање британског комичара или његове емисије, због пародије о кинеском председнику.

После 20 минутног сегмента који је емитован 17. јуна, у којем Оливер назива Сија „језивим ујаком који је притворио 800.000 људи у свом подруму“, кинеске друштвене мреже блокирале су постављање нових порука повезаних са Оливером.

У емисији, Оливер је такође упоредио кинеског председника са Винијем Пуом, медведом из цртаних филмова.

Још није могуће приступити сајту ХБО-а из Кине.

Сајт ХБО Ејжа, медијске мреже базиране у Сингапуру која такође емитује материјал ХБО-а у Кини, такође је блокиран.

Оливеров сегмент о Сију није могао да буде пронађен ни на кинеским стриминг сервисима, где корисници редовно постављају епизоде емисије. Јутјуб је годинама блокиран у Кини.

Иначе, ХБО је одувек имао натегнути однос са кинеским властима, које у великој мери цензуришу серије попут Игре престола. Зато већина кинеских корисника гледа ХБО путем виртуелних приватних мрежа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи