Отворен други филмски фестивал „Равно Село“

Више од 2.000 људи присуствовало је синоћ свечаном отварању другог филмског фестивала „Равно Село“ и скандирало оснивачу фестивала Лазара Ристовског, и његовим друговима са класе, глумицама Снежани Савић, Љиљани Стјепановић и глумцу Радошу Бајић, али и руском редитељу, дебитанту, Олегу Трофиму, чији је филм „Лед“ и специјални гост глумац Милош Биковић отоворио фестивал.

„Кан је село баш као и Равно Село, али је постао центар филмске индустрије зато што се фестивал тамо одржава већ деценијама“, рекао је глумац Милош Биковић, пред отварање филмског фестивала у Равном Селу.

„Свуда су људи жељни културе, било то у Равном Селу или у Паризу. Већина аутентичних аутора потиче из малих места као што је Равно Село и сасвим је очекивано да, управо у тим местима, промовишу културу. У Русији, кажу, служим позоришту, а сваки уметник треба да служи уметности којом се бави. То ја чиним вечерас“, рекао је Биковић и додао да се нада да ће у неким журналима о почетку фестивала бити помињано његово име.

„Посебно ме радује што ће на овогодишњим радионицама учествовати и млади синеасти, победници на регионалним такмичењима, јер пред њима је филмска будућност. Ми им ту будућност, нашим фестивалом, чинимо могућом. Напредовали смо и у акцији реновирања нашег Дома културе и по свему ћемо следеће године бити под кровом нашег Дома који је изгорео у пожару. Велике, светске силе ће се помирити у Равном Селу овог јуна. Долазе нам филмови из Америке, Русије и Кине. Поред тога ту су филмови земаља из окружења. Овај филмски фестивал се развија у један веома важан фестивал за младе ствараоце“, рекао је Лазар Ристовски.

Присутним посетиоцима синоћ је ексклузивно приказан и деветоминутни инсерт из новог филма Лазара Ристовског званичног назива Краљ Петар Први, у режији његовог сина Петра, а који је још у фази снимања.

Дуг аплауз публике потврдио је посебан ужитак у музичком делу свечаног отварања када су Лазар Ристовски и његове колеге, уз пратњу оркестра, уживо изводили познате нумере из популарних филмова.

Филмски програм је званично отворен приказивањем филма Лед, док ће вечерас бити приказан вишеструко награђени филм Лазара Бодроже Едерлези рајзинг, а вечерашња гошћа биће главна глумица из филма, Стоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи