Биковић: Кан је село баш као и Равно Село

Уочи отварања филмског фестивала у Равном Селу, глумац Милош Биковић каже да је Кан село баш као и Равно Село, али да је постао центар филмске индустрије зато што се фестивал тамо одржава већ деценијама.

Биковић: Кан је село баш као и Равно Село Биковић: Кан је село баш као и Равно Село

Биковић је специјални гост фестивала, а пројекција остварења Лед, у којем он игра једну од главних улога, отвориће Филм фестивал Равно Село.

Познати српски глумац са изузетном каријером у Русији напоменуо је да је његова дужност да дође у места какво је Равно Село, како би промовисао културу.

„Свуда су људи жељни културе, било то у Равном Селу или у Паризу. Већина аутентичних аутора потиче из малих места као што је Равно Село и сасвим је очекивано да, управо у тим местима, промовишу културу. У Русији, кажу, служим позоришту, а сваки уметник треба да служи уметности којом се бави. То ја чиним вечерас“, рекао је Биковић и додао да се нада да ће у неким журналима о почетку фестивала бити помињано његово име.

„Једном ће неко, после 50 година, говорити да је неки глумац Милош Биковић био гост на другом издању славног филмског фестивала у Равном Селу“, поручио је Биковић.

Млади глумац је истакао да га у наредном периоду очекује много премијера филмова које је снимио у последњих годину дана.

„На јесен ме очекује премијера филма Јужни ветар, затим почетком следеће године такође премијере остварања Балканска међа и Кома. Тренутно радим и серију и филм Има после и То је све о кеј“, рекао је Биковић.

Оснивач Равно Село филм фестивала Лазар Ристовски каже да ће ускоро то место добити свој нови Дом културе.

„Већ ме комшије по селу подсећају да још нисам изградио нови Дом културе. Овај стари изгорео је пре две године, а филмски фестивал покренуо сам не бих ли скренуо пажњу јавности да је та установа потребна Равном Селу“, објаснио је Ристовски.

Обезбедили смо новац за главни пројекат, након тога иде тендер за извођаче и надам се да ће Равно Село ускоро добити нови Дом културе, истакао је глумаци и редитељ.

Говорећи о филму који тренутно снима, Ристовски је напоменуо да су велика очекивања јавности за остварење које слика славну српску војску у изазовима Првог светског рата.

„Филм ће се дефинитивно звати Краљ Петар Први. Остало нам је још месец и по дана снимања, а моји апели за додатно финансирање тог пројекта за сада нису уродили плодом. Понављам још једном да нам недостаје новац али, како сам се извукао из многих захтевних ситуација у животу, учинићу то и овај пут“, рекао је Ристовски.

Филмски фестивал у Равном Селу траје до 25 јуна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара