Биковић гост Филмског фестивала у Равном Селу

Други Филмски фестивал у Равном Селу почеће у суботу, 23. јуна, на коjeм ће главни гости бити глумци Милош Биковић, Љиљана Стјепановић, Снежана Савић, Радош Бајић и продуцент и дистрибутер из Мексика Даниjел Бирман Рипштајн, најавили су данас организатори.

Други Филмски фестивал у Равном Селу почеће у суботу, 23. јуна, на ком ће главни гости бити глумци Милош Биковић, Љиљана Стјепановић, Снежана Савић, Радош Бајић и продуцент и дистрибутер из Мексика Данијел Бирман Рипштајн, најавили су данас организатори.

Плакету Златни клип за младог аутора и Први метар у селекцији Kратки омладински филм, доделиће стручни жири, док ће Златни клип за најбољи филм по избору публике и за Најбољи филм Филмских радионица доделити жири публике.

„Наши програми обухватају филмске радионице у којима едукујемо младе заинтересоване за филм, већином средњошколце, приказујемо њихове аматерске школске филмове, студентске филмове и најзад дугометражне дебитанске филмове. На филмским лекцијама имају могућност да чују савете и искуства наших реномираних филмских аутора, глумаца и продуцената. Филмски фестивал у Равном Селу заиста постаје расадник талената и филмских прича, који ће се, надамо се, увећавати из године у годину““, рекла је Нада Савић, уметничка директорка фестивала.

Други Филмски фестивал у Равном Селу биће одржан од 23. до 25. јуна у Равном Селу у оквиру ког ће бити представљене четири програмске целине: Дугометражни дебитански филм, Краткометражни омладински филм, Филмске радионице и Филмске лекције.

У оквиру програма Дугометражни дебитански филм биће приказано пет дебитанских остварења, док ће се у оквиру програм Краткометражни омладински филм приказати студентски филмови домаћина овог програма Факултета драмских уметности из Београда, али и кинески филмови пројекта Лукинг Чајна.

Програм Филмске радионице омогућава младима да током фестивала сниме три кратка филма на изабрану тему и премијерно их прикажу током Свечаног затварања у последњој фестивалској вечери.

Најбољи од њих биће награђени путовањем на један од филмских фестивала у региону.

У оквиру програма Филмске лекције одржаће се два предавања, о продукцији филмова и серија које држи Зоран Јанковић, продуцент из „Кошутњак филма“ и предавање о дистрибуцији који држи Данијел Бирдман Рипштајн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво