Сто наслова на фестивалу „Нишвил муви самит“

Филмски програм овогодишњег „Нишвил муви самита“ почиње 5. августа пројекцијом документрног филма „Марија Калас“ редитеља Тома Волфа, а након њега биће приказан "Liberation Day" о концерту словеначке групе „Лајбах“ у Северној Кореји, најавили су организатори.

Пре приказивања филма о Марији Калас биће приређен и концертни омаж једној од највећих оперских дива свих времена, а пројекцији филма “Liberation Day” присуствоваће и комплетна постава групе „Лајбах“, која ће након тога одржати целовечерњи концерт.

Више од 300 музичких филмова из 40 земаља у неколико категорија пристигло је последњих месеци на конкурс „Нишвила“, а селекциона комисија одабрала је 80.

У ревијалном делу биће приказано још 20 филмова.

Осим главних пројекција у нишкој Тврђави и на Летњој позорници, на централном градском тргу исте вечери биће приказан и прошлогодишњи лауерат - филм “Ђанго” који је тада отворио и Берлинале, као и филм о „Нишвилу“.

У склопу програма Драјв-ин муви сви власници аутомобила моћи ће на паркингу нишке ауто-пијаце да погледају и филмове о Дејвиду Бовију, Морисију и Грејс Џоунс.

Неми филмови ће се традиционално приказивати уз џез импровизације младих пијаниста на “бини Кристина”.

Први пут ове године биће приказани филмови снимљени мобилним телефонима, а посетиоци пројекција програма Муви дрим пратиће филмове из удобних лежаљки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво