Француски филмски караван у Комбанк дворани од 19. до 21. јуна

Традиционални Француски филмски караван биће први пут одржан у Комбанк дворани од 19. до 21. јуна. Поводом обележавања стогодишњице од краја Првог светског рата, смотру ће отворити филм „Чуварке“.

Француски филмски караван у Комбанк дворани од 19. до 21. јуна Француски филмски караван у Комбанк дворани од 19. до 21. јуна

Филм француског сценаристе и редитеља Гзавијеа Бовоа премијерно ће бити приказан 19. јуна у 18 часова. Премијеру остварења Чуварке увеличаће амбасадор Француске Фредерик Мондолони и његови гости.

Чуварке ће се на редовном биоскопском репертоару Комбанк дворане наћи од 21. јуна.

У питању је интимна драма која истражује животе жена које су остале саме да чувају породичне фарме, током Великог рата. Мало сведочења постоји о улози и судбини жена које су живеле у тој епохи. Овај изузетан филм је прича о њима.

Главне улоге у филму тумаче Натали Беј, Лаура Смет и Ирис Бри.
 
Година 1915: мушкарци су на фронту, а жене морају да преузму улоге чуварки фарми. Мајка, Ортенс, неуморна радница, запошљава Франсин, девојчицу из сиротишта, да јој помаже, зато што њена ћерка одбија да послуша.

Међусобно поштовање и дивљење се развија између Ортенс и Франсин. Али како би задржала своју породицу на окупу, Ортенс ће морати да жртвује девојчицу, и да плати цену.

У оквиру Француског каравана у Комбанк дворани, биће приказани и филмови Капетан Конан, Источни фронт, заборављени фронт 1915 - 1919, као и филм Живот и нешто друго, у чијем је средишту такође ратна тематика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво