Снимање серије и филма „Краљ Петар Први – у славу Србије“ одмиче пуном паром

Пуцњава и гужва на Космају. И то лепим поводом. Педесетог дана снимања екипа филма и серије „Краљ Петар Први – у славу Србије“ снимала је сцене Церске битке. Снимила их је и екипа „Дневника“.

Лик краља у време великих српских војних успеха Петара Ослободиоца, познатог и као Стари краљ, доноси чувени Лазар Ристовски. Продукцијски и глумачки најзначајнији пројекат у његовој каријери.

„Ово је изазов јер осећамо одговорност за овај посао који радимо, одговорност за људе који су дали своје животе од 1914. до 1918. године за једну бољу Србију. Наравно, себи смо дали простор за велику, велику уметничку надградњу. Историјски ликови су ту и ми смо их испоштовали“, истакао је Ристовски.

Маринко коме је мајка по краљу послала чувене чарапе се не разликује од осталих војника. Тумачи га Милан Колак који и сам има претке солунце.

„Макрена среће краља да му преда чарапе да однесе њеном сину, али нажалост краљ сина нађе замрзнутог у планинама. Цела драма је таква да је константно дијапазон од најсветлијих тренутака до најмрачнијих у нашој историји од победа, од славља до патње, смрти... Знате да смо снимали и на Старој планини по блату и по киши, по рововима и по сунцу. Само окружење вам доноси за улогу доста“, објашњава млади глумац.

Филм и серија о највећој патњи и јунаштву Срба Краљ Петар Први – у славу Србије, у продукцији РТС-а и „Зилион филма“ је изузетно важан национални пројекат.

Снимаће се до краја јула у Србији и Грчкој. Премијера филма је 11. новембра, а серије почетком наредне године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво