У Санкт Петербургу потписан споразум који предвиђа могућност отварања филмског студија у Београду

Министар рударства и енергетике Александар Антић, потписао је у Санкт Петербургу, у име Владе Републике Србије, Споразум о разумевању о сарадњи који предвиђа могућност отварања филмског студија у Београду.

Испред Руског извозног центра, Споразум је потписао Андреј Слепњов, у име руске продуцентске куће „Киноданц“ – Виктор Демисјук, док је у име продуцентске куће „Архангел“, потписник српски глумац Милош Биковић.

„Ово јесте важан Споразум зато што предвиђа могућност отварања студија у Београду где ће посао наћи око 150 младих људи, који би свакако допринели развоју филмске индустрије. Циљ нам је да оваквим ангажманима креативне и образоване младе људе задржимо у нашој земљи. Унапређењем сарадње а на основу овог Споразума, Београд и Србија добијају шансу да у филмској индустрији постану лидери у региону“, истакао је министар Антић.

Милош Биковић се, након потписивања, захвалио Влади Републике Србије на подршци, саопштило је ресорно министарство.

„Изградња једног оваквог студија је од великог значаја за културу а посебно киноматографију. Изградња студија је од изузетне важности јер дугорочно подиже ниво киноматографије, отвара простор за нова радна места, али и подиже ниво примене технологије у производњи. Захваљујем се и Граду Београду. Овај корак је важан за Београд јер ће га уцртати на светску мапу у производњи филмова. Ово је први корак, надам се да ћемо врло брзо доћи до потписивања уговора и изградње студија“, изјавио је Биковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво