Златна палма за филм „Крадљивци“ јапанског редитеља

Јапанска драма „Крадљивци“ режисера Хироказуа Коре-Еде освојила је Златну палму на 71. Канском фестивалу.

Режисер Коре-Еда обратио се на јапанском и рекао да награду посвећује читавом продукцијском тиму који је радио на филму.

Филм Blackkklansman америчког редитеља Спајка Лија добио је Гран-при фестивала, док је награду жирија освојио филм Capernaum либанске редитељке Надин Лабаки.

Награду за најбољу режију добио је пољски редитељ Павел Павлинковски за остварење Хладни рат, преноси АП.

Председница овогодишњег жирија за доделу Златне палме била је аустралијска глумица Кејт Бланчет.

Награду за најбољег глумца освојио је Марселло Фонте за улогу у филму Догман редитеља Матеа Гаронеа, док је Самал Јеслкамова освојила награду за најбољу глумицу.

У трци за Златну палму био је 21 филм, а фестивал је затворен пројекцијом филма Човек који је убио Дон Кихота британског редитеља Терија Гилиама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи