„Сан ургентне ноћи“ представио херојске подухвате и потресне приче

Данас, од 17 часова и 10 минута, на Првом програму РТС-а емитује се последња епизода серијала „Сан ургентне ноћи“. У протеклих неколико месеци из суботе у суботу могли сте да гледате тешке, узбудљиве, најемoтивније и најупечатљивије приче о свему што се дешава у установи која ради 24 сата дневно 365 дана у години.

Иако је запосленима у Ургентном центру живот да другима враћају живот, пречесто их критикујемо, а преретко разумемо њихову посвећеност и рад у најтежим условима и са најтежим пацијентима.

Понешто од потресних прича или херојских подухвата, професионалних и емотивних успеха и неуспеха, све оно што се свакодневно дешава у Ургентном центру, најпре је било испричано у романима, а онда је направљен и телевизијски серијал.

„Тај серијал је значајан сам по себи, јер то је прва прича тако документарно у историји наше земље на такав начин презентована, а друго то је прича о једној специфичној установи, то је установа јединствена у нашој земљи, па могу рећи и на Балкану“, каже Предраг Митровић, кардиолог и аутор романа Сан ургентне ноћи.

Директор Ургентног центра доктор Марко Ерцеговац каже да је можда највећи успех серије то што су млади људи који су је гледали нашли свој будући позив.

„Верујте ми толико младих људи и њихових родитеља су долазили овде са идејом да њихова деца хоће да постану лекари, и то лекари Ургентног центра“, додаје Ерцеговац.

Ургентни центар је установа где некада дневно прегледају и 1.000 пацијената. Поподне је на програму последња епизода, али аутори најављују наставак.

„Све време смо били у листи 20 најгледанијих емисија из суботе у суботу, што је заиста за овај формат велики успех“, истиче Јована Ухрин, ауторка ТВ серијала Сан ургентне ноћи.

Ургентни центар у Београду је здравствени град који већ три деценије никада није затворио врата за пацијенте. Град који никада не спава, збрињавајући не само Београђане, већ и пацијенте из целе Србије, а неретко и региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво