Завршено снимање телевизијске драме „Павиљони“

Снимање телевизијске драме „Павиљони“, коју је по драми Милене Марковић у сценарио адаптирала студенткиња драматургије Катарина Митровић, завршено је у петак 18. маја у студију Факултета драмских уметности у Београду.

Ово је трећи (и за ову календарску годину последњи) наслов који је, под надзором професора Горана Пековића, ментора пројекта, и уредника ТВ драме Марка Новаковића, одговорног уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма, снимљен у склопу сарадње Радио-телевизије Србије и Факултета драмских уметности у Београду.

У „Пављонима“ Милене Марковић збивања се одвијају на три нивоа, у три микросредине у којима су представљене три генерације: најстарија, средња и најмлађа. Сви су везани у круг, зато што су све време тражили да им се пружи љубав.

Уместо љубави, наследили су агресију и бег од стварности. Средња генерација то чини кроз сопствену мимикрију, идеализујући родитеље, а њихови потомци – садашња генерација – имају нове начине бежања од стварности: у дрогу и секс.

Редитељ ове ТВ драме је студент на постдипломским студијама режије на ФДУ Драган Николић, директор фотографије је студент камере Марко Милошевић, а продуцентски посао преузела је студенткиња продукције Мина Стојадиновић.

Сценографи драме су Никола Николић и Тијана Срдановић, костимограф је Милена Костић, а композитор музике за драму је студенткиња Факултета музичких уметности Милана Милошевић.

Улоге у овој ТВ драми поверене су махом афирмисаним глумцима свих генерација као и студентима глуме са неколико драмских факултета из Србије. У драми играју Љубивоје Тадић, Аница Добра, Мира Бањац, Мелита Бихаљи, Милан Марић, Младен Совиљ, Марта Бјелица, Бранислав Трифуновић, Јулија Петковић, Стефан Вукић и Предраг Васић.

Снимањем „Павиљона“, по адаптацији текста Милене Марковић, комплетиран је план снимања три телевизијске драме које су заједничким снагама реализовали РТС и ФДУ. Поред овог текста, у марту и априлу снимљени су и наслови „Не играј на Енглезе“, по адаптацији истоимене драме Владимира Ђурђевића, као и „Београдска трилогија“, према драми Биљане Србљановић, а премијера све три телевизијске драме очекује се до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво