Фестивал италијанског филма од 2. до 6. децембра

Комедијама, кратким анимираним филмовима, али и остварењима са тематиком позоришне режије представиће се италијански ствараоци током предстојећег Фестивала италијанског филма у Београду.

Девет филмова најновије продукције биће представљено београдској публици од 2. до 6. децембра на Фестивалу италијанског филма.

Организатори Фестивала су Италијанска федерација кино клубова и Италијански институт за културу у Београду, уз подршку регије Фрули Венеција Ђулија, Кино клуба „Лимијер" из Трста и Универзитета за странце из регије Калабрије.

Посетиоци Фестивала, који ће бити одржан у београдском биоскопу „Таквуд", биће у прилици да погледају филм „Космонаут", снимљен у духу класичне сентименталне комедије, који је добио награду „Контрокампо италијано" на филмском фестивалу у Венецији, потврдили су представници Италијанског института за културу у Београду.

Програмом је предвиђена и пројекција кратког анимираног филма „Спутник 5" који се по жељи редитељке „Космонаута", дебитанткиње Сузане Никјарели, приказује уз њено дугометражно остварење.

Биће приказан и филм „Бунтовница са Сицилије" у режији дебитанта Марка Амента, истинита прича о Рити, девојци са Сицилије која је одлучила да ризикује живот и да се одупре мафијашким законима.

На програму су и три филма са тематиком позоришне режије „С друге стране мора" Жана Сартра, „Последњи Пулчинела" италијанског позоришног редитеља Мауриција Скапара и „За све је крив Јуда" Давидеа Ферарија.

Дебитантска комедија Умберта Картенија „Другачији од кога?", која ће такође бити приказана у оквиру Фестивала о моралним дилемама у италијанској политици.

Најављене су и две сентименталне комедије „Ђулија не излази ноћу" Ђузепеа Пичонија и „У твојим рукама" Питера дел Монтеа.

Београдска публика моћи ће да види и остварење Умберта Пазолинија о припадницима неколико етничких заједница у Шри Ланки које по сваку цену покушавају да добију визу за Европу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи