„Окупирани биоскоп“ затвара „Белдокс“

У новоотвореној Комбанк дворани 14. маја у 20 часова, биће свечано затворен 11. Међународни фестивал документарног филма „Белдокс“. Овогодишњи фестивал ће затворити светска премијера филма „Окупирани биоскоп“, редитељке Сенке Домановић, чији филм ће бити приказан у оквиру Српског такмичарског програма. На свечаном затварању биће објављени добитници награда у оквиру два такмичаркса програма – домаћег и међународног.

Филмски центар Србије је обезбедио награде за све три награде у оквиру Српског такмичарског програма: Најбољи филм, најбољу камеру и најбољу монтажу.

Фестивал „Белдокс“ је током минуле деценије постао највољенији пролећни фестивал документарног филма који окупља најбоља остварења савремене документаристике. Већина значајних наслова савремене документаристике доживела је своје премијере управо на „Белдоксу“.

И ове године биће организована пијаца документарних филмова, по други пут подржан од стране Европске уније, кроз програм - „Креативна Европа“, потпрограм „Медији“.

И ове године, „Белдокс“ наставља да квалитетним и премијерним програмом изграђује и образује своју публику, нудећи сем домаће и међународну селекцију, као и бројне пратеће програме.

Овогодишње 11. издање Међународног фестивала документарног филма „Белдокс“ домаћој публици представило је чак 98 филмова у 14 програма, у 11 биоскопих сала са више од 100 гостију и богатим програмом намењеним филмским професионалцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво