Блокбастер о Тесли, буџет у милионима долара, биће и холивудских звезда

Филм „Терет“ српског редитеља Огњена Главонића имао је светску премијеру у паралелном такмичарском програму 71. Канског фестивала „15 дана аутора“ који ове године слави 50 година постојања. На фестивалу је представљен и српско-руско-холивудски пројекат о Николи Тесли. Промоцији је присуствовао шеф дипломатије Србије Ивица Дачић.

„Архангел студио“, продуцентска кућа Милоша Биковића, руска филмска компанија „Киноданс“ и холивудска продуцентска и дистрибутерска кућа АМБИ ујединиили су се око два пројекта представљена на најпрестижнијем светском фестивалу, а тичу се улагања у нашу филмску индустрију.

Први је високобуџетни научно-фантастични блокбастер, који ће се бавити истраживачким аспектом живота Николе Тесле.

„Овде је реч о томе да ми треба да радимо више на промоцији тема које су од историјског значаја, које нису само локалног карактера. За нас је веома битна реализација пројекта филма о Николи Тесли. Ово је гаранција да би тај пројекат могао да буде велики светски хит, и Влада Србије ће свакако учествовати у овоме и помоћи на сваки начин у реализацији овог пројекта“, истиче Ивица Дачић.

Поред тога што ће продуцирати, Милош Биковић ће имати и улогу филму. За сада се још увек не зна да ли ће то бити лик Николе Тесле.

„Оно што се зна је да ће филм имати буџет од најмање 10 милиона долара, а ми идемо на 20. Филм ће сигурно имати холивудске звезде у својој постави и то 'А' нивоа. Нама је сада важно да су наше компаније способне да праве велике пројекте, успешне пројекте и да зарадимо један кредибилитет. Са таквим кредибилитетом онда ћемо полако моћи да пласирамо и српске и руске - светске звезде“, објашњава Милош Биковић.

Други заједнички пројекат је прављење студија за графичку обраду слике, који ће поред Москве и Калињинграда имати и Београд.

„Оваква сарадња је управо извоз како услуга тако и технологија. Желимо да направимо велике међународне пројекте и ојачамо српску и руску кинематографију прављењем овог студија тако што ћемо испунити критеријуме за квалитетан светски стандард и бити конкуретни на свим тржиштима“, каже Вера Александровна Подгузова, из „Руског извозног центра".

А о каквој слици и ефектима је реч, имамо прилике да се уверимо у филму Изван граница реалности, са Биковићем и Бандерасом у главним улогама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи