„Краљ Петар Први – у славу Србије“, наставља се снимање у Београду

По мотивима романа „Чарапе краља Петра“ Милована Витезовића, после Старе планине, Ваљевског Тешњара и Рипња у Београду се наставља снимање филма и серије „Краљ Петар Први - у славу Србије“, у режији Петра Ристовског и продукцији куће „Зилион филм“ и РТС-а.

Био је краљ Србије у време великих српских војних успеха. Остао је запамћен као Петар Ослободилац или Стари краљ. Лазар Ристовски овом темом бави се седам година, ово је каже најзначајнији пројекат у његовој каријери.

„Сви ти надимци говоре у ствари о комплексности тог лика и то мени као глумцу даје један велики мотив да копам по свему томе и да од њега направим живог човека, да не буде икона. Ми се трудимо да у овом пројекту апсолутно поштујемо историју, јер мислим да је то неопходно“, каже Ристовски.

На Топчидеру се припремало снимање сцена у импровизованој болници. Маринко, коме је мајка по краљу послала чувене чарапе и мали Момчило Гаврић спасили су рањеног принца Ђорђа.

„Можда се Маринко не разликује по бог зна чему од осталих војника. Ја бих рекао да је то неки микросвет из судбине у малом свих наших предака који су преживели то. И сам сам имао у фамилији солунце па морам да приступим томе са већом мотивацијом“, истиче глумац Милан Колак.

„Врло је лепо, пре свега мој најближи колега Милан Колак који је много добар као сарадник у глуми. Све је лепо и лик Момчила Гаврића, његов живот је био веома тежак“, наводи Иван Вујић.

Филм и серија о највећој патњи и јунаштву Срба у приступу ће се разликовати.

„Политичка интрига ће бити у серији док ће филм више бити историјска драма са неким елементима ратног филма“, наводи режисер, Петар Ристовски.

Краљ Петар Први - у славу Србије, национално важан пројекат снимаће се до јула у Србији и Грчкој. Премијера филма заказана је 11. новембра, а серија ће се емитовати почетком следеће године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво