Драма „Јупитеров месец“ од данас у биоскопима

Најновији филм мађарског редитеља Корнела Мундрука „Јупитеров месец“ стиже данас у домаће биоскопе, и доноси причу о судбини сиријских избеглица, корупцији и нетолеранцији у савременом друштву.

Драма „Јупитеров месец“ од данас у биоскопима Драма „Јупитеров месец“ од данас у биоскопима

Млади имигрант је устрељен док је илегално прелазио границу. Уплашен и у шоку, рањени Арјан сада може мистериозно да левитира кад пожели. Бачен је у избеглички камп, а напоље га кријумчари др Штерн у намери да искористи његову изузетну тајну.

Гоњени разбеснелим управником кампа Ласлом, бегунци стално мењају место у потрази за безбедношћу и новцем. Подстакнут Арјановим изузетним моћима, Штерн преузима заокрет у вери у свету у којем се чуда размењују за малу надокнаду.

Мундруко је редитељ који воли да снима уметничке филмове са фином дозом надреалног, чиме додатно наглашава известан друштвени проблем којим жели да се бави у том тренутку.

Ово је седми дугометражни филм познатог мађарског редитеља, миљеника фестивала у Кану где је приказано његових пет остварења.

Мундруко је за филм Бели бог освојио Гран при у селекцији „Известан поглед“, а Јупитеров месец је прошле године био у такмичарском програму Канског фестивала.

Мундруко покреће много питања овим филмом, а публика која га није погледала на 46. Фесту, имаће прилику да се у то увери од данас у биоскопима широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи