Диковић присуствовао снимању филма о краљу Петру Првом

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић присуствовао је данас у Рипњу снимању филма и серије „Краљ Петар Први у славу Србије“, пројекту продукцијске куће глумца Лазара Ристовског „Зилион филм“, чију је реализацију подржала Влада Србије, а финансира Радио-телевизија Србије.

Диковић присуствовао снимању филма о краљу Петру Првом Диковић присуствовао снимању филма о краљу Петру Првом

Министарство одбране и Војска Србије помогли су реализацију пројекта ангажовањем око 200 војника, припадника Копнене војске, за снимање масовних сцена Колубарске и Церске битке.

Такође су обезбедили механизацију, возила, војничке реквизите и неопходну опрему за логистичку подршку пројекту, саопштило је Министарство одбране.

Диковић је ауторима и учесницима поручио да не штеде себе, јер таквим филмом на својеврстан начин постају део историје Србије за коју је овај пројекат веома важан.

„Свет треба да види шта се догађало пре 100 година, а то су само две генерације иза нас и неопходно је да им пошаљемо праву слику о нама“, поручио им је Диковић.

Додао је да је реч о догађима од 1906. до 1918. године, те да је у то време, српског војника и сељака красила велика хуманост, и изнад свега, велико јунаштво које је извирало из љубави према Србији.

Глумац Лазар Ристовски, који у филму и серији тумачи лик краља Петра, рекао је да без подршке Војске Србије не би било могуће успешно реализовати пројекат, те да РТС финансира тај велики пројекат у славу Србије, а да екипа окупљена за рад на том пројекту покушава да то спроведе „заиста у славу Србије“.

„Ми то заиста и покушавамо да урадимо, па не смемо да погрешимо ни у чему, јер ти догађаји су у емотивном памћењу српског народа и неопходно је да у свему будемо тачни и истинити и да направимо ствар која ће да остане заувек запамћена“, рекао је Ристовски.

Диковић се након обиласка чланова екипе и главних глумаца, фотографисао са војницима у аутентичној српској униформи тог времена, а након тога обишао режију и присуствовао снимању једне од сцена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи