Вил Ферел најпреплаћенији глумац

На овогодишњој „Форбсовој" листи преплаћених глумаца, добијеној поређењем хонорара и зараде филма, прво место заузео Вил Ферел. Познатог комичара у стопу прате Јуан Макгрегор, Били Боб Торнтон, Еди Марфи и репер Ајс Кјуб.

Амерички глумац Вил Ферел проглашен је за најпреплаћенију филмску звезду, судећи према односу хонорара и прихода, који његови филмови доносе на биоскопским благајнама.

Према листи часописа „Форбс", после неколико неуспешних филмова, холивудски комичар зарадио је само 3,29 долара за сваки долар који је добио као хонорар, објављује „Би-Би-Си њуз".

Супротно овоме, тренутно најисплативији глумац је млади Шаја Ла Баф („Трансформерси", „Индијана Џоунс 4", „Вол стрит 2"), чији филмови на један уложен доносе приход од 160 долара.

На другом месту листе најпреплаћенијих је Јуан Макгрегор , а следе Били Боб Торнтон, Еди Марфи и репер Ајс Кјуб.

„Форбс" је листу саставио упоређивањем процењене зараде глумаца са зарадом њихових филмова у биоскопима.

У обзир су узети и продаја ДВД издања и телевизијских права.

Том Круз је на шестом месту због неколико уговора у којима није плаћен за филмске улоге, већ му је припао део зараде од продаје биоскопских улазница.

На седмом месту је Дру Баримор, једина жена међу првих десет, чија је просечна зарада 7,43 долара по долару хонорара.

Тако је листа преплаћених глумаца претрпела велике измене у односу на прошлу годину, када је међу првих десет било шест жена, које је предводила Никол Кидмен.

После Дру Баримор, међу првих десет на листи су и тројица холивудских „великана": Леонардо Ди Каприо, Семјуел Л. Џексон и Џим Кери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво