Филмска турнеја „Слободне зоне“ у 50 градова Србије

Публика у више од 50 места и градова у Србији имаће прилику да од средине априла до краја јуна бесплатно погледа пет филмова са фестивала „Слободна зона“, одржаног током новембра у Београду, Новом Саду и Нишу.

Предводник турнеје је документарни мјузикл Дан ослобођења, који прати посету и контроверзни наступ словеначке групе „Лајбах“ у „последњој комунистичкој диктатури света“ – Северној Кореји.

На програму ће се наћи и Чавела, музички документарни филм о легенди латионамеричке музике, певачици Чавели Варгас, љубавници Фриде Кало и вечитој инспирацији Педра Алмодовара. Овај филм је постао хит европских фестивала 2017. године и на 13. фестивалу „Слободна зона“ освојио награду публике.

Значајно место на репертоару овогодишње турнеје „Слободне зоне“ припада и филму Ћамбра који је у Кану освојио признање "Europa Cinemas Label Award".

На програму су и играни филм Црвени пас о пријатељству и авантурама дечака и једног олињалог пса који постаје аустралијска легенда, као и документарац 500 година који приказује епску причу о отпору и борби за слободу која је довела Гватемалу до преломне тачке у њеној историји.

Овогодишња турнеја „Слободне зоне“ одржаће се у: Крупњу, Зајечару, Руми, Суботици, Бачкој Паланци, Пријепољу, Инђији, Лазаревцу, Ивањици, Обреновцу, Вршцу, Бечеју, Лозници, Шапцу, Чачку, Зрењанину, Ваљеву, Неготину, Смедереву, Врању, Краљеву, Бајиној Башти, Параћину, Кањижи, Петровцу на Млави, Сремској Митровици, Пожеги, Ужицу, Мокрину, Крушевцу, Панчеву, Лесковцу, Новом Бечеју, Руском Крстуру, Мионици, Димитровграду, Сјеници, Новом Пазару, Жабљу, Горњем Милановцу, Врњачкој Бањи, Сомбору, Иригу, Прокупљу, Оџацима, Јагодини, Пожаревцу, Младеновцу и Бору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара