Српски филм „Злогоње“ награђен у Торонту

У званичном такмичарском програму 20. издања фестивала „ТИФФ кидс“ у Торонту нашао се и један нови српски филм - „Злогоње“ редитеља Рашка Миљковића, који је освојио једну од фестивалских награда.

Реч је о награди тамошњег Жирија младих (TIFF Young People's Jury Awards), наводи се у саопштењу Филмског центра Србије. Како се наводи, фестивал је одржан од 9. до 18. марта, а TIFF Kids је саставни део једног од најзначајнијих филмских фестивала на свету – смотре Toronto International Film Festival.

Филм Злогоње је режирао дебитант Рашко Миљковић, а сценарио, настао по мотивима књиге О дугмету и срећи Јасминке Петровић, дело је Марка Манојловића и Милоша Кречковића.

Продуценткиња је, такође, дебитанткиња Јована Караулић (кућа „Акција продукција“), а, како је реч о српско-македонској копродукцији, копродуцент је тамошња продуцентска кућа „Дрим фактори“.

На позицији директора фотографије дебитује Микша Анђелић, а прво професионално задужење на целовечерњем филму има и костимографкиња Милена Миленковић.

Злогоње је монтирао Ђорђе Марковић, док је сценограф Аљоша Спајић. Улоге тумаче деца Михајло Милавић и Силма Махмути, као и Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Дубравка Ковјанић, Олга Одановић, Јелена Јованова, Стела Ћетковић, Милутин Милошевић, Милена Предић и Матеја Поповић.

Ово је прича о Јовану, дечаку од десет година који је рођен са парцијалном церебралном парализом. Цео његов живот је условљен тим стањем и мисли да га сви остали виде кроз њега. Кроз своју машту Јован бежи у свет фантазија у којима је, неспутан својим физичким недостатком, слободан да уради и буде ко год пожели, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво