Костими, декор и реквизити из серије о Немањићима пред Београђанима и гостима престонице

За месец дана приближно 5.000 људи посетило је изложбу „Немањићи – рађање краљевине“ у холу и Галерији РТС-а. Изложбу чине уметничка дела наменски стварана за серију.

У току следеће недеље, у оквиру заказаних групних обилазака који подразумевају стручно вођење аутора изложбе, костиме, декоре и реквизите из серије Немањићи – рађање краљевине видеће још 1.000 посетилаца.

„То говори да је огромно интересовање за оно што представља корен наше историје и наше државности“, каже аутор изложбе Петар Ђиновић.

Изложба за све генерације никога не оставља равнодушним, о чему сведочи књига утисака, али је највеће одушевљење међу најмлађим посетиоцима.

Изложба је намењена свима који желе да се упознају са славним периодом српске историје, а постала је и део туристичке понуде Београда.

„Има и странаца који су јако заинтересовани, којих све више има на изложби, зато што је данас проток информација велики и онда то користе људи који се нађу на пропутовању или су наменски ту да посете једну овакву изложбу која је заиста реткост“, истиче Петар Ђиновић.

Раскошне реплике које је израдио костимограф Стефан Савковић и поставка сценографа Кирила Спасеског која обухвата мачеве, жезла и круне биће изложени до 5. маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво